"Kur'ân'ı Okumak Ve Anlamak"
Toplum olarak Kur'an'ı Kerim'i öğrenmek için daha küçük yaşlarımızda büyük çaba sarfederiz. Bu bazen ailemizin teşvikiyle bazen bizim isteğimiz ile gerçekleşir ve Kur'an'ı Kerim'i okumayı öğreniriz. Kimimiz bu yolda çok zahmetler çekeriz. Hatta bazen vazgeçecek gibi oluruz. Ancak içimizdeki öğrenme aşkı buna engel olur ve sonunda öğreniriz.
Peki, onlarca defa okuduğumuz kutsal kitabımızı ne kadar anlıyoruz veya anlamak için ne kadar çaba sarf ediyoruz? İstiklâl şairi Mehmet Akif, bir şiirinde Kur'an'ın ne mezarlıkta okunmak için ne de fal bakmak için indiğini belirtmiştir. Çünkü; Kur'an insanın kılavuzudur.
Elbetteki insan Kur'an'ı okuyunca da şifa bulur, huzur bulur. Ancak tam bir şifa ve huzur için doğru okuyup doğru anlamak gerekmektedir. Çevremizde sürekli Kur'an'ı güzel okuma yarışmaları gerçekleştirildiğini görürüz. Elbette güzel okunması gerekmektedir. Nitekim yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de kuran'ı tertil üzerine okuyun emri vermiştir.Ancak hem doğru hem de anlayarak okumak elzemdir.Her zaman kendimce şunu sorarım: Kur'an'ı güzel okuma yarışmaları düzenlediğimiz kadar doğru anlama yarışmaları düzenlersek daha güzel ve faydalı olmaz mı?
Kıymetli okurlarım! Bu sorunun cevabını sizlerden de duymak isterim ve ayrıca konu hakkında çevrenizde farkındalık gerçekleştirmeniz İslam'ın ve Müslüman'ın geleceği hakkında çok faydalı olacaktır.Gelecek hafta görüşmek dileğiyle.