"Dijital Dünyanın Tehlikesi: Dijital Faşizm
Kıymetli okurlarım umarım iyisinizdir, bu yaz sıcaklığında soğuk bir limonata eşliğinde sohbetimizi yapalım mı?
Malumunuz son bir haftadır sosyal medya uygulaması instagrama erişim engeli getirilmesini herkes konuşmakta bazılarımız doğru bazılarımız yanlış karar olduğunu belirtmekte bende bu konuları ele almak istedim.
Kararın doğru mu yanlış mı olduğunu ele alırsak nacizane düşüncem dijital mecraların sahipleri tabiri caizse dijital faşizmi yaymakta ve kendi kurallarını devletlere dayandırmaktaydı bu durum Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etmekteydi bardağı taşıran son damla da geçtiğimiz günlerde Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniyyenin suikasta uğraması ve sonrasında bu konuda ki paylaşımların sosyal mecranın sahipleri tarafından kaldırılmasıydı elbette milyonlarca kullanıcısı olan bu mecranın engellenmesi hem olumlu hem olumsuz etkileri mecranın sahiplerine ve kullanıcılarına etkisi oldu. Zira dijitalleşen dünyanın bu mecralarında birçok ticaret yapıp geçimini sağlamaktayken bazıları da insani yardım projelerini sürdürmekteydi yani birçok alan dijital mecranın mekanı haline gelmiş durumda.
Asıl sorun şu sosyalleşelim dijitalleşelim globalleşen dünyaya ulaşalım derken bu mecraların adeta dijital kölesi olmamız bu konu yakın geleceği beklemeden şimdiden baş gösterdi. Yakın gelecekte İnternet kesintilerinin yaşanacağı teorileri bulunmaktayken sadece bir mecranın kapatılması beraberinde birçok sorunu da getirmesi akıllar da soru işareti bıraktı peki ya İnternette giderse?
Bu sorunun, dijitalleşmenin bu kadar ilerlediği her alana yayıldığı dünya da bir çözümü olabilir mi? bu soruyu cevaplamak üzere size bırakıyorum.
Bakalım dijitalleşen dünya da bizi daha neler beklemekte...